‘Profilime Kim Baktı?’ Telefonunuzdaki Uygulamalara Dikkat!

Fotoğrafı güzelleştiren uygulamalar, profilime kim baktı gibi pek çok uygulamalar sosyal medya kullanıcılarını meraklandırarak kendisine çekiyor. Ancak bu tür uygulamaların çoğu güvenlik tehlikesi oluşturuyor. Fotoğrafınızı güzelleştirmek isterken veya profilinize kimin baktığınızı merak ederken bir anda tüm paranızdan olabilirsiniz. Bilişim Uzmanı Emre Özcan, CNN Türk’ten Emel Telli uygulamalardaki tehlikeyi anlattı.

Kart bilgilerine kolayca ulaşılıyor

Özcan, bu tür uygulamaların kart bilgileri ve özel bilgilerin pek çoğuna kolay şekilde ulaşabildiğini kaydetti. Siber dolandırıcılara davetiye niteliğinde bu uygulamalarla ilgili uyarılarda bulunan Özcan, şöyle konuştu:

“Kart bilgileri olabilir ya da özel bilgilere kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Uygulama, telefonda Android işletim sistemini kullanan kişileri hedef alıyor. Uygulama, indirirken fotoğraflarınıza ulaşmak için izin istiyor. İzni verdiğiniz taktirde devreye siber dolandırıcılar giriyor.

Bu sefer de kişisel bilgilerinize ulaşmak için bir kez daha izin istiyor. Bu izni de verdiğimiz andan itibaren güvenlik açısını doğrulamış oluyoruz. O uygulamayı indirdikten sonra ismini ve arayüzünü değiştiriyor. Yani bir hayalet uygulama olarak telefondaki varlığını sürdürüyor. Uygulama, sonra güvenlik açığından faydalanıp telefondaki bütün bilgileri topluyor. Ve sizin adınıza bu işlemleri başka yerde kolayca yapabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir